Viisi kiloa itsetuntoa

Alusta saakka olen tykännyt luoda asiakkaisiini suhteen, joka ei perustu pelkkiin toistomääriin tai kaurapuurogrammoihin. Olen lohduttanut, tsempannut, puhunut järkeä ja ollut raivon ja turhautumisen kohteena, jakanut onnistumiset ja ilot ja auttanut kompuroinnin jälkeen ylös. Todennut moneen kertaan, että tässä on kysymys niin paljosta enemmästä kuin liikkumisesta ja ravinnosta (onneksi, sillä johan olisi tylsä elämä jos muuta ei olisi).

Näen paljon riittämättömyyden tunnetta, huonoa itsetuntoa, itseinhoa ja jatkuvaa tyytymättömyyttä. Minua ei valmentajana enää oikeastaan kiinnosta, kuinka monta kiloa painoa asiakas pudottaa painoaan. Jos paino putoaa kolmeksi kuukaudeksi ja palaa sitten korkojen kera takaisin, olisin lähinnä pettynyt itseeni, etten pystynyt antamaan parempia työkaluja pysyviin muutoksiin. Jos taas kyykkytulos kasvaa kuukausi kuukaudelta, ja siinä sivussa vyötärö kapenee, olen enemmän kuin tyytyväinen, ja niin on asiakaskin.

Ja siinä piilee se ydinajatus, mitä yritän istuttaa asiakkaideni mieleen.

”Tuntuuko tämä sellaiselta ratkaisulta, että voisit toteuttaa tätä vielä vuoden päästä?”

Parasta antia työssäni on ehdottomasti se, kun saan asiakkaan oivaltamaan asioita hyvinvoinnista ilman, että ajatus aina kääntyy vaakalukemaan. Meillä tuntuu kaikilla olevan täysin epärealistinen ajatus siitä, miltä vartalomme tulisi näyttää. Tästä täydellisenä esimerkkinä kerrottakoon keskustelu viime viikolta, kun asiakas kertoi minulle saaneensa facebookfeediin kuvan itsestään kolmen vuoden takaa – kuvassa hän on kuusi kiloa hoikempi kuin nyt, mutta kuvaa katsoessaan hän oli tajunnut, ettei silloinkaan ollut tyytyväinen peilikuvaansa.

Ja niin se tuntuu menevän – emme ole ikinä tyytyväisiä, vaikka saavuttaisimme tietyn painotavoitteen. Aina voisi olla hoikempi, parempi, seksikkäämpi, haluttavampi, kadehdittavampi. Ja aina voisimme kysyä, että kenen takia? Koska aika moni valehtelee, jos sanoo että no oman itseni takia tietenkin.

Hoikka ei ole sama kuin tyytyväinen. Hoikka ei ole sama kuin parempi. Seksikkyys on täysin kiinni siitä keneltä kysyy, ja yleensä iloisuus ja huokuva itsevarmuus on seksikästä. Haluttavampi olet silloin kun olet halukas itse. Kateudesta kannattaa pyrkiä tietoisesti irti, tai hankkia sitä edes muilla keinoin kuin vartalon kautta. Ystävällisyys ja iloisuus heijastaa sitä, että on sinut itsensä kanssa. Ei aina tarvitse tulisesti itseään rakastaa, mutta tässäkin tähtäisin siihen 80-20 ajatteluun.

Hymyllä mikä tahansa perse muuttuu seksikkääksi, oli muoto mikä tahansa.

Olen saanut viestejä ja palautetta naisasiakkaideni miehiltä. He ovat kiitelleet siitä, että ovat saaneet vaimonsa takaisin treenaamisen ja sitä kautta kohonneen itsevarmuuden ansiosta. Kotona odottaa iloinen ja tyytyväisempi puoliso, joka on päässyt treenaamaan ja syönyt tarpeeksi. Aika harva mies on kiinnostunut rakkaansa vaatekoosta, mutta onnellisuudesta kylläkin.

Asiakkaani sen tokaisi viime viikolla:

”on uskomatonta, mitä viisi kiloa saa seksielämässä aikaiseksi. Vaikka eihän se sillee edes näy, mutta silti”

Kyllä se naamasta näkyy, naiset.

B

Share the Post:

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Katso uusimmat blogini

A short description introducing visitors to the topic of your blog and what to expect in it.

Uusimmat: