Käytkö sinäkin vaihtokauppaa kaloreilla?

Tammikuu ja uudet tuulet, uudet lupaukset ja niin edelleen. Se siitä.

Sain mielestäni aivan loistoidean blogikirjoitukselle käytyäni erään aika kehittävän keskustelun asiakkaani kanssa. Lisäksi tätä aihetta sivuttiin myös 15.1 alkaneessa PURE valmennuksessa (jonne pääset mukaan vielä tämän viikon aikana, http://alku.fi)

Asia liittyy terävästi itsensä huijaamiseen ruokailutottumuksissa, ja satun tietämään, että moni harrastaa tätä. Nimittäin kaloreiden siirtämistä, ostamista, huijaamista, korvaamista ja omassa mielessä käytävää vaihtokauppaamista. Miten ikinä haluatkaan asian ilmaista. Ja olet ihan takuulla joskus sortunut tähän itsekin.

Moni noudattaa arkena toimivaa ruokailurunkoa – aamiainen syödään, lounas myös lautasmallin mukaisesti, töihin on varattu välipalaa ja töiden jälkeen syödään kunnollinen päivällinen, josta löytyy riittävästi proteiinia, hiilihydraatteja, vihanneksia ja pieni määrä hyviä pehmeitä rasvoja. Iltapala on kevyehkö, juuri riittävän kylläisyyden antava siihen ettei tarvitse mennä nälkäisenä ajoissa nukkumaan (nukkuminen on uusi musta!)

Sitten tulee perjantai. Kiristää, mutta sinnitellään vielä hyvällä rungolla. Lauantaina aaminainen vielä menee, lounaskin ehkä, mutta iltapäivää kohden herkkuhimo alkaa äityä suureksi. Välipala korvataan pullalla. Päivällisen hiilihydraatit viinillä. Iltapalaa ei tarvita, koska pihvin kanssa tuli otettua kermakastiketta.

Ja tadaa, olet huijannut juuri uupumaan kaksi proteiiniannosta, korvannut hiilareita alkoholilla ja skipannut yhden päivän aterioista kokonaan loistamaan poissaolollaan.

Käyt sunnuntaina brunssilla ystävien kanssa, ja koska ”Hello ähky my old friend” tulee kylään, et syö koko loppupäivänä mitään. Paitsi sitten ehkä illalla vähän pitsaa, koska et ole syönyt tänään muuta kuin sen brunssin.

HYI SINUA! Tee seuraavalla kerralla mieluummin näin:

Lauantaina kun heräät levänneenä, valmista runkosi mukainen aamiainen. Syö se rauhassa. Valmista runkosi mukainen lounas, nauti se rauhassa. Syö iltapäivällä vaikka annos rahkaa, marjoja ja pähkinöitä ja se pulla. Kokkaa illalla hyvää ruokaa, tee runsas vihanneslisuke, ja jos haluat lotrata kermaa valkosipuliperunoihin niin lotraa sitten edes kuohukermaa, tulee herkullisempia kuin ruokakermalla lotratut. Jos lotraat kermalla, et tarvitse salaatinkastiketta tai muuta rasvaa annokseen. Syö sellainen annos, josta tulet kylläiseksi. Juo lasi viiniä. Jos on oikein hyvä viini niin juo toinenkin. Mieluiten hyvässä seurassa, ei jää viini huutelemaan avattuna kaappiin. Iltapalaksi pilko itsellesi vihanneksia, sekoita kevyt dippi kermaviilistä ja paista kaveriksi vaikka kahden munan munakas, tai jokin muu proteiinipitoinen iltapala.

Syö ennen brunssia kevyt proteiinipitoinen aamiainen. Mene brunssille, et syö todennäköisesti niin pahaa ähkyä kiitos proteiinipitoisen aamiaisen. Käy ulkoilemassa, nuku päikkärit. Syö illalla proteiinipitoinen iltapala.

Sitten yksi hyvä kanssa mikä on toiminut monella, niin kehu itseäsi peilin edessä joka päivä kuumaksi kissaksi ja jatka sillä linjalla.

Bettina

Share the Post:

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Katso uusimmat blogini

A short description introducing visitors to the topic of your blog and what to expect in it.

Uusimmat: